Calicut

Sorry for dalig uppdatering, men det har sina anledningar :) har kommer i alla fall en uppdatering direkt fran Calicut. Igetligen har vi val inte riktit kolla pa vart vi hamnat men vi har i ala fall kommit till Keral omradet och aker vidare nerat till Cochin imorgon, en resa vi faktiskt ser framemot da vi har valt att ta taxi istallet for taget vilket vi gjort 3 ganger i rad nu och borjar lessna! kostar oss trots allt bara ca 200kr var for en 4-5 timmars lang bilfard vilket vi tyckte var overenskomligt nog for att tagen kostar ca 8 kr var men men..
Over 2 veckor har gatt och vi tycker vi har lart oss en del har i Indien till exempel att: Indierna kakar blangsylta eller sa ar det bara almman faschinerad av var bleka hud och ljusa har, for stirra det kan dom och less det blir vi!
Mjuka sangar det finns inte har i Indien trodde vi i alla fall tills vi igar kom till himmelriket och fick oss en battre somn en i sangen hemma kunnat ge oss.
En dusch med varmt vatten har vi ocksa lart oss ar mycket salsynt i landet Indien, tur att klimatat ar som det ar har tanker vi!!
Engelska kunskaper verkar dessvarra vara battre i norr an soder, helt hopplost ar det i bland, de tror bestamt att vi ska fatt deras idiska blandat med enstak engelska ord som ite ens ar ratt utalat...
I soder verkar ocksa bristen pa toapapper vara storre an i norr, sa har galler det att ta varje chans man far \, tillexempel plocka med sig servetterna man fatt pa restaurangen, anars blir det till att skolja med vatten, for en kran det finns det alltid!!
Raket rad lite da och da i underbyxan, ja det far man helt enkelt rakna med!
Nog om detta, Goa var i alla fall super bra! stannade i 4 dagar och skaffade oss ett riktigt trevligt umgange, som bestod av tva norska tjejer och tva brittiska killar vara av en av dem hade flickvan i Sverige och aven bodde i Sverige sedan 3 ar tillbaka vilket resulterade i att han kunde fungera lite som en tolk da var engelska blev lite knackig.. mycket bra tyckte vi! forutom det hade vi ett riktigt schyst boende till ett bra pris! Ett gullligt Italienskt aldra par som grannar hade vi ocksa dock nogat for prat glada och nogat for dalig engelska , men vad gor det.. for tusen ganger battre var dessa grannar en de vi fick i Gokarna. Vi bytte ner oss rejalt vad det galler boende, har delade vi pa en 120 sang,rejalt hard och inte alls mysig. En groda och kakerlacka gjorde oss aven sallskap. Och sa till dessa grannar, som vi i princip delade rum med da vaggen som delade rummen inte gick anda upp i taket, alltsa mycket lyhort! de dunkade trance musik till ca 5 pa morgonen, pratade lika hogt destovarre fes och hostade natten lang. Vara grannar forstode alltsa en hel del av var vistelse i Gokarna som forvorigt var ett riktigt paradis! 
Lite bilder kommer sa snabbt som mojligt!! Puss

Goa update

tropiskt varme. Varansi var super haftigt och allt annat kulturellt osv, men vi maste medge att det kanns ratt soft att hanga i Goa med 30 graders varme , strander, hav, barer, hangmattor och allt annat soft. vi trivs och tror vi stannar har i ca 3 - 4 dagar. tankte fa lite farg pa skinnet for en gangs skulle, for har kommer det.. hampus, mamma, nara och kara IDAG var forsta dagen pa stranden sen vi kom till Indien. Vi njot! men bara en timme sen trottnade vi och akte runt pa en vespa tur istallet. vi kom vilse har pa Anjuna beach som det heter men hittade tillbaka tillslut nar vi fragade for 4 gangen efter vagen da vi bara behovde aka ca 500 m rakt fram och vi var framme.. hur som helst sa har vi det bra! vart nasta stopp planeras bli Gokarna som sags vara nice! jaja PEACE!
(bilder till sanna, as you wish! mestadels fran varanasi)

all in indisk

mycket har hant pa lite dagar. i agra akte vi runt i staden forsta dagen i en tuktuk, valdigt intressant. vi kollade pa baby taj, agra fort och kopte lite snygga outfits till oss. nu ar det all in indiskt. andra dagen i agra akte vi till taj mahal och det var verkligen super haftigt! det ar svart att tanka sig hur stort allting ar dar och det var soluppgang nar vi var dit sa det var annu finare da an pa dagen sa dom.

sista natten i agra (igar) tog vi ett natttag till varanasi som vi nu ar kvar i. taget var en upplevelse maste jag saga. det var trangt (vi var 8 stycken i en "hytt") med massa stirrande indier sa jag hade valdigt svart att sova. sa utan mat, minimalt med vatten (pga de otroligt ackliga toaletterna med diarre pa kanten ville vi inte kissa) och tre timmar forsenat tag sa kom vi antligen fram till varansasi dar vi hade en bil som vantade pa oss och tog oss till ett fult hotell med fula rum. dock ar det valdigt fint uppe pa taket och terassen sa det ar dar vi spenderar varan tid mestadels har. vi har varit ner till floden ganges och fick se nar de brannde ett lik. de har en lang ritual innan man kommer till sjalvaste kremeringen och vi fick detta aterberattat for oss av en indisk kille, valdigt haftigt!

sa imorgon tar vi flyget till bombay, stannar dar en natt sen vidare till goa och massa chill. ska bli skont att komma fram dit och lata bli att rora pa sig hela tiden haha.

jag saknar er alla! puss!

taj mahal


New dheli vs agra

Var forsta dag i indien kommer ga till historien, dock inte pa ett bra satt. vi blev mattligt avskrackta av ett ackligt hotell och ett rent ut sagt en sjuk stad, vi vistades ute pa staden sammalagt ca 15 min sedan laste vi in oss pa hotellet fran ca 8 pa morgonen till 6 pa morgonen dagen efter. tog forsta mojliga taxi till Agra ca 3 timmar av intensivt tutandet fr[n var chaffor och hetsig trafik. men hur som helst s[ ar agra mycket battre! helt annan atmosfar har! i morgon ska vi till Tajmahal. sen natt tag till Varanasi! LATER!

Packat och Klart



Ja men dåså! Allt packat, tror jag och hoppas jag.. Dags för en 3 månader tripp i Asien, inte helt fel, kommer bli.. ja, grymt!
Följer min vän Sofies exempel och nämner något jag kommer sakna, samt inte kommer sakna :).
Kommer att sakna: "Kalles Kaviar" Vet inte men för ett år sen hade jag nästan fobi för kaviar, men under det senats året har jag fått en speciell kärlek till denna blåa tub som smakar gudomligt på en hårdbrömacka! Japp kommer sakna dig "kalles"!!
Kommer inte sakna: "Olas toappper" Ledsen Ola men kommer inte sakna detta sträva toappaper som du ständigt köper, inte behagligt att torka sig i baken med något som skulle kunna vara direkt hyvlat från trädstammen, "strävt" ! Kanske inte känner desamma när jag sitter på en toalett i Indien då ända alternativet är vänster handen, men för tillfället känner jag ändå en slags lättnad att slippa detta toapapper!
Tack å Hej! Next stop, Indien :D!

2 steg från paradise

imorgon lämnar vi falun för stockholm och arlanda på förmiddagen, där sanna möter upp oss och vinkar iväg oss till lite varmare breddgrader. planet går halv sex (tror jag) så innan det ska vi nog äta lite mat och bara känna pirret i magen och kolla på snön en sista gång, förhoppningsvis, för den här vintern.

det jag kommer sakna minst:
701;an - dödens buss
snön såklart
matlådor

det jag kommer sakna mest:
alla som är kvar här
alla söta fina pensionärer som tycker att vi ska åka för långt bort
min säng förmodligen

nu ska jag åka till jobbet med massa fika, dom måste ju känna någon fördel med att vi lämnar dom ;)

(nästa gång jag skriver sitter jag i indien)

nr 1


dags att börja förbereda sig för bikini sesong! en vecka kvar! ska shoppa loss billigt och nödvändigt idag på ÖB. kramiizzzz

alla blir glada av piñacolada

11 dagar kvar tills vi lämnar Sverige, kylan, gamllingarna, stödstrumporna, kaffet, lunchlådorna, Wolksvagen-bilarna, bleka hyar, håriga ben och alllt som har med det vanliga att göra. Vi värmer upp bland turistdiarré och hysterisk folkmassa i inget mindre än Indien tar sedan flyget till Sri lanka, dricker lite te och kanske provar på surfingen. Beger oss därefter till turistbefolkade Thailand för lite "piñacolada"... kan bli tröttsamt efter ett tag så därför är planerna att hoppa på tåget vidare till Laos, Kambodja och Vietnam. men ja, där har ni det. hur som helst, håll er uppdaterade på denna blogg gott folk! kommer bli awesomee!!