bekymmersfri i Sihanoukville

Befinner oss i Kambodja. Vi har det bra, har sluppit undan regnet nagra dagar nu, dock ratt mulet men sjukt varmt sa vi ar nojda anda! I morgon kvall aker vi fran Sihanoukville till Siem reap for att kolla till Angkor. Spannande. Kambodja har hittills varit bra. Sihanoukville ar ett riktigt mysigt stalle vid havet med en hel del softa restauranger langs stranden, sa vi trivs. Vi har ocksa hittat ett film stalle dar utbudet av filmer ar sjukt stort dar man far valja film sjalv och man far aven ett eget super soft rum for bara 3 dollar!
Vi har svart att inse fakta att vi faktiskt aker hem om tva veckor.. Vi kanner oss inte riktigt redo att aka har ifran. En manad till hade inte vart fel!
Slanger upp lite bilder fran ca 5 veckor tillbaka och framat! Varse!
maste ga och ata, fler bilder kommer snarast!
HEj

Nej till corriander

Hejhej ! Ar nog ganska sa dags for en uppdatering fran Asien och nu Vietnam! Maste saga att Vietnam ar battre an forvantat, Huvudstaden Hanoi var riktigt haftig och bjod pa bra shopping. Hade inte haft nagat emot en dag till i Hanoi men eftersom att var branna borjat forsvinna efter 2 veckor utan solning kannde vi ett behov av att snabbt ta oss mer soder ut for lite sol och bad, det var vad vi trodde i alla fall.. Dock visade det sig att Hoi an inte alls var sarskilt varmt och solen fick vi inte heller se speciellt mycket, trotts detta kunde vi utan problem spendera 3 dagar i den charmiga lilla skraddar staden, som dessutom var en perfekt cykel stad vilket gladde oss! Hoi an ar proppad med skraddare som kan sy upp precis det du onskar , lika bra pa klader som skor! Sjalvklart tog vi oss friheten och sydde upp bade klanningar och skor till oss sjalva (sa mamma nu forvantar vi oss en 50 ars fest i sommar sa vi kan anvanda vara klanningar:)  ), onskar dock att jag hade passat pa och shoppat annu mer nar man val kan fa det prescis som man vill. Nojda lamnade vi Hoi an med nagot tyngre vaskor och for min del en bula i pannan efter att ha gatt ratt in i en glasvagg pa vart stammis fik, Mycket lyckat! En sleeping bus tog oss fran Hoi an till Nha trangh, Vietnams strandstad! och ja antligen har vi fatt sol och bad igen! Lyckade som vi ar sa vi till varandra att vi ska ta varje soldag som att det vore den sissta, vilket resulterade i val branda face och stekta skinkor! Gardags kvallen bjod pa trevligt umgange, Tove och Malin som vi traffade pa festivalen och deras tva kompisar, harliga tjejer det dar! Vi at Indisk mat , och drack ol och hade en bra kvall helt enkelt! Detta tror jag far rack for denna gang! Ska forsoka fa upp lite bilder snart, men funkade dock inte har.
puss och kram


vietnam - hoi an

vi ar, efter en lang lang bussresa fran laos framme i vietnam och kom till hoi an igar. har ar det otroligt vackert och haftigt. kanns mer som att detta ar en stad for karlekspar dock men vi myser med varandra istallet :) solen var det lange sen vi sag och vi langtar efter brunbranda ben och blekta ogonbryn. men nar vi inte solar sa shoppar vi istallet, vilket inte ar speciellt smart av mig eftersom att planboken inte direkt blir storre nar man ar pa semester.. hur som haver aker vi nog till thailand snart om solen inte kommer fram har i vietnam for lite farg ska vi allt ha innan vi kommer hem!
snart snart ses vi allihopa! puss

nu aker jag

nu har jag skickat hem mitt lilla hjarta till sverige sa nu far ni ta hand om honom tills jag kommer hem, for nu ska jag till laos i nagra dagar och upptacker de landet  sa mycket jag  kan. jag har spenderat de senaste nio timmarna pa en kall bank pa flygplatsen i bankok helt ensam men snart ar det boarding time for  mig och ca 10 andra resenarer som ska till laos.. populart land de dar.

marie, om nagra timmar far du traffa pontus. han vill verkligen ha "svensk" kebab sa ha hemkorningen redo kl 9 svensk tid, och panbiff till lunch sa ska du se att han aterhamtar sig snart.

(idag ar det forrasten 10e mars. 10e april aker vi hem :( )

nu ska jag ga pa planet. puss vi ses  snart

bangkok samui hostpital

slutet på vistelsen i thailand gick inte riktigt som jag hade tänkt mig. vi skulle ha en sista kväll tillsammans med tove, malin, pontus och kristoffer så vi åt middag, spelade lite biljard, skiljdes sedan åt när killarna ville göra något annat vi vi gick och satte oss för att lyssna på magnus när han spelade. efter ett tag smsade jag pontus och bad han komma dit för att jag  ville träffa honom lite. detta slutar med att han ringer mig i panik och säger att dom har varit med om en olycka. jag skyndar mig dit till kliniken och hittar han med massa sår, en bruten handled och ryggskador. eftersom att pontus grät och bad mig stanna med honom så bokade jag om min resa till Laos (därför är vi i olika länder nu) och följde med honom till ett annat sjukhus dagen efter.
och det som hade hänt var att pontus, kristoffer och johanna (nyfunna vänner) gick ut på ett tak för att kolla till utsikten. taket rasade ihop och alla tre föll ner 5 meter på ett cementgolv.
nu har pontus fått gips och ett par stygn i pannan. de säger att det inte är någon fara med ryggen men han ligger här och kvider sig bredvid mig nu, har smörjt in honom och masserat lite. förmodligen får vi stanna här en natt till eftersom att ryggen har blivit sämre igen. johanna bröt svanskotan så hon blir kvar här ett tag, sen måste hon gå med en stålgrej på överkroppen i tre månader, och kristoffer klarade sig med sprickor i handleden och jack i bakhuvudet.
jag är glad att dom lever för dom klarade sig väldigt bra med tanken på omständigheterna, och jag tar hand om dom så det är ingen fara :)

som det ser ut nu blir jag kvar i thailand idag, kanske imorgon och flyger sen till laos och skickar hem pontus till sverige innan jag åker.

ta hand om er! puss

Koh tao


Koh tao har varit underbart. Vi har chillat pa varldens finaste strand med underbart sallskap och bara haft det bra! Dags for oss att lamna Thailand for att styra vara aventyr till ett ett nytt land och nya upplevelser. I gar kvall hade vi det riktigt gott pa en strand bar med soft soul musik som Magnus stod for. En trevlig kvall fick avsluta var Thailands vistelse.. forutom att den slutade pa sjukan for Pontus med bruten handled vilket resulterar till att jag och Lovisa aker till Laos sjalva medan Sofie stannar kvar och tar hand om Pontus. Inte riktigt vad vi planerat men vi ska motas upp igen sa fort det gar! Det narmsta dagarna  kan det alltsa handa att ni far lite upppdatering fran tva olika lander. Har ar i alla fall lite bilder fran var provisoriska kamera som vi desperat kopte dagen efter den andra hade forsvunnit. Frukosten vantar! tack o hej!